MLS ruller for fullt om dagen, og her er mine tanker om spill for kampene de neste to dagene.

Skrevet av Martin Stallvik

Seattle Sounders vs. New York City (Søndag 23:00)

 

Seattle har begynt å finne formen, og det kan være akkurat i tide til å kaste seg på sluttspill-toget. 3-2-0 med 6-2 i mf de siste fem kampene er det kun Minnesota i divisjonen som har tatt flere poeng – men det er fortsatt syv poeng opp til Real Salt Lake på den siste sluttspillplassen. Vertene vant 2-0 hjemme mot Vancouver forrige helg, og tok med seg en 1-0 seier hjem fra San Jose i midtukekampen. Der noterte nysigneringen Ruidiaz seg for sitt første mål med en nydelig prestasjon, og det er knyttet store forventninger til han fremover.

New York har vært i en aldri så liten skadeknipe i det siste, og har tidvis manglet alle sine tre angripere i Berget, Villa og Tajouri. Vant likevel 2-0 borte med en svak prestasjon i Orlando i midtuken. Det var en kamp de nok hadde tapt mot et dyktigere lag med marginer med seg, da Orlando hadde hele FIRE avslutninger i treverket (til undertegnedes store fortvilelse). Til denne kampen mangler gjestene midtbanesjefen Ring som må stå over med karantene. Det er også grunn til å tro at den offensive midtbanespilleren Moralez hviles her, da han gikk av med noe som lignet en skade i Orlando. Det er et stort tap for gjestene, da han har står med åtte scoringer og syv målgivende denne sesongen. Villa (a) fortsatt usikker.

Med et Seattle i stigende form og et New York i synkende prestasjoner, i tillegg til flere forfall, så fristes jeg til å spille på vertene i denne kampen. Oddsen er fortsatt bruker, men jeg anbefaler å kaste seg over den før den synker ytterligere.

Tippetips:

Seattle Sounders vinner – 2.10 hos Coolbet

Tidligere tips:

Montreal vs. Atlanta (Søndag 01:00)

Montreal har fått på plass en nydelig hjemmestatistikk, som viser 5-0-0 med 10-1 i målforskjell de siste fem kampene. Det har bidratt til at laget nå er oppe på femteplass i Eastern Conference. Det skal dog sies at i løpet av de fem kampene har de møtt lag som Orlando, San Jose og Colorado som ikke akkurat tilhører eliten. Kanadierne var også ute i kamp i midtuken, hvor de tapte 0-2 borte mot Vancouver. Mer bekymringsverdig er det også at både midtstopper Camacho og høyreback Duvall kan gå glipp av kampen.

fansbet fantasy
Snart er Fantasy Premier League i gang. Sjekk ut Fansbet sine storslåtte konkurranser med STORE pengepremier HER!

I motsetning til Montreal, så fikk Atlanta hvile i midtuken. Vant 3-1 hjemme mot D.C. United forrige helg, da super-spissen Martinez snudde kampen regelrett på egen hånd med et strålende hat-trick, og han står nå med 22 scoringer denne sesongen. Som de fleste andre lag i MLS er Atlanta et bedre hjemmelag enn bortelag, men 2-2-1 og 8-5 i målforskjell de siste fem bortekampene er akseptabelt. Møtt blant annet begge New York-lagene, hvor det endte med uavgjort. Garza (f), Zizzo (f) og Nagbe (m) fortsatt ute.

Når man ser på skader og hvile så ser det ut til at Atlanta skal ha en større og sterkere tropp hvor flere bidrar til målpoeng. Derfor tror jeg de har god mulighet til å bryte den gode hjemmeformen til Montreal. Fristes ikke helt av oddsen på det, men jeg tror det kan bli flere scoringer her gitt vertenes mangler i forsvar og slitasje. Atlanta over 1,5 lagmål spilles til 1,90 hos fansbet.

 

Tippetips:

Atlanta over 1.5 lagmål – 1.90 hos Fansbet

 

 

New York Red Bulls vs. Columbus Crew (Søndag 01:00)

 

Red Bulls tok med seg en 1-0 seier hjem fra D.C. i midtuken, og fortsatte med det sin strålende form med 4-0-1 og besitter tredjeplassen i Eastern Conference foran gjestene i denne kampen. Hjemme på Red Bulls Arena har laget vært strålende og står med 8-1-1 og 25-6 i mf. Her hjemme har de vunnet 4/4 siste oppgjør mot Columbus. Ingen nye skadeforfall, noe som betyr at de fortsatt mangler Valot (m) og Bezecourt (m).

At Columbus besitter fjerdeplassen skyldes uten tvil hjemmeformen, da laget kun har scoret i 2 av 10 bortekamper denne sesongen – og ingen av de siste fire. Det skyldes i stor grad mangelen på målscorere i laget, og når deres toppscorer Zardes (13 scoringer) ikke finner nettmaskene, er det kun Higuain som har flere enn en nettkjenning på laget med sine fire. Fikk ekstra hvile i midtuken, noe jeg tror de kommer til å trenge her.

Her tror jeg utvilsomt hjemmelaget kommer til å legge en ny seier til statistikken sin. Det er så mange varianter det er mulig å spille at jeg sliter med å bestemme meg for hvilke. Jeg ender opp med å spille ren H til 1,64 hos fansbet. I tillegg har jeg lyst til å prøve meg på et lite langskudd. 5/10 hjemmekamper denne sesongen har Red Bulls ledet både ved pause og fulltid, mens Columbus har ligget under til pause og tapt i 4/10 bortekamper. I tillegg har gjestene kun spilt 1/10 bortekamper med mer enn 2,5 scoringer. Denne kombinasjonen fåes til 8,25 hos fansbet, og den frister meg såpass at en liten innsats spilles.

 

Tippetips:

New York Red Bulls vinner – 1.64 hos Fansbet

New York Red Bulls HT/FT og under 2.5 mål – 8.25 hos Fansbet