D.C. United og New York Red Bulls sparker i gang den 22 runden i MLS natt til torsdag, og her er min analyse av den kampen i tillegg til blant annet El Trafico før helgen. Det vil også komme en ny analyse før runden natt til søndag.

Skrevet av Martin Stallvik

 

gt.png

D.C. United v New York Red Bulls (Torsdag 02:00)

D.C. United fikk en god åpning på sin nye hjemmebane Audi Field, da de slo Vancouver 3-1 her for to uker siden. Nykommer Wayne Rooney fikk også en god start på oppholdet med en målgivende pasning. Hovedstadslaget må begynne å sanke poeng dersom de ønsker å delta i et sluttspill i år, og det er på hjemmebane de må gjøre det ettersom de ikke ser ut til å finne ut av det på bortebane. D.C. er laget som har det høyeste målsnittet per kamp i Eastern Conference med 3,75 scoringer, og det ikke uten grunn da det renner inn bakover i tillegg til at laget stort sett alltid scorer. Til denne mangler Kemp (F) og DeLeon (F).

Chri Armas har simplifisert ting etter at han tok over styringen for New York Red Bulls, og den direkte spillestilen har gitt avkastning så langt. Sporting KC og New England har blitt slått henholdvsis 3-2 og 2-0 på hjemmebane etter at laget først tapte noe ufortjent 1-0 borte mot New York-rival New York City. Bortestatistikken viser 4-1-4, som må sies å være akseptabelt når man snakker om MLS standard. Med seier her går de forbi New York-rivalen på andreplass, og skulle det bli full pott de neste tre kampene kan de også ta over ledelsen i Eastern Conference foran Atlanta som foreløpig leder med 44 poeng. Til denne kampen mangler Duncan (F); Valot (M) og Bezecourt (M).

Jeg holder New York som favoritt til å vinne denne kampen, men det gjør også bookmakerne. Som beskrevet over er det masse av motivasjon for begge lag i dette oppgjøret, og jeg ser mange scenarioer hvor det blir scoringer til begge lag. Derfor prøver jeg meg på et spill hvor begge lag scorer og det blir over 2,5 scoringer i kampen.

 

Tippetips:

Begge lag scorer + over 2.5 mål – 1.76 hos Fansbet

 

Houston Dynamo v Philadelphia Union (Torsdag 03:00)

Houston har muligheten til å ta et steg nærmere sluttspill med seier her. Formmessig har ikke laget prestert optimalt, men hjemme på BBVA spiller Houston stort sett god fotball. Hjemmestatistikken viser 6-2-2 med en målforskjell på 24-11, og laget er med det på 5. plass på hjemmetabellen. Innbyrdes har Houston også hatt et ekstremt godt tak på Philadelphia med 6-0-0 og 10-2 i målforskjell de siste 6 kampene på denne banen. Til denne kampen mangler DeLaGarza (F), Wenger (F/M), Alvarez (M), Cabezas (M) og Steeves (A).

Philadelphia på sin side står med 2-1-6 og en målforskjell på 8-19 på sine ni bortekamper denne sesongen. Laget har dog fått noe bedre resultater den siste tiden, men bekymringen for gjestene må være mangel på en typisk målscorer. Foreløpig er det den gamle Rosenborg playmakeren Borek Dockal som står som toppscorer med sine fem scoringer og fire målgivende pasninger, mens spydspissene Burke og Sapong kun står med fire og tre nettkjenninger. Til sammenligning har Manotas og Ellis 10 og 9 scoringer for Houston. Til denne kampen mangler også Ilsinho (M), som står med fire scoringer og to målgivende.

Her klarer jeg ikke å se noe annet utfall enn at Houston låser inne alle tre poengene i hjemmegarderoben. Per nå skal de rett og slett være et bedre fotballag enn det Philadelphia er, og noe annet vil overraske meg.

 

Tippetips:

Houston Dynamo vinner – 1.80 hos Coolbet

 

Orlando City v New York City (Fredag 02:00)

Orlando har ikke klart å snu den dårlige trenden helt etter at James O’Connor tok over styringen i klubben, men i det aller minste har laget begynt å score igjen. Florida-laget så ut til å ta med seg seieren hjem fra Columbus, men fikk først en kontroversiell straffesituasjon i mot seg, før Will Trapp sendte avgårde en kandidat til årets scoring med få sekunder igjen på klokka og sikret Columbus en 3-2 seier. Dermed ble det null poeng med hjem i bagasjen for Orlando, som har hatt sin del av uflaks i det siste og kanskje hadde fortjent bedre ved et par anledninger. O’Connor sin ene seier som sjef så langt kom i forrige hjemmekamp da de slo Toronto 2-1, og jeg blir ikke direkte overrasket dersom de tar nye poeng her. Til denne kampen mangler Stajduhar (K), Sane (F) og Spector (F).

New York City hadde kanskje sin mest suksessfulle uke som klubb forrige uke, da de vant 3 av 3 kamper hjemme i New York uten å slippe inn et eneste mål. The blues har dog vist seg å være et helt annet lag på bortebane enn hjemmebane denne sesongen, hvor de på hjemmebane har vært dominerende med 10-1-0 og 27-4 i målforskjell (!), mens de på bortebane kun står med 2-3-4 og 13-20 i målforskjell. New York-laget står faktisk med seks strake bortekamper uten seier. Til denne kampen mangler de Hountondji (F) og Herrera (M), mens Villa (A), Tajouri (A) og Berget (A) enda er usikre. De to førstnevnte står med flest scoringer for klubben med sine åtte hver. Med enda en kamp om få dager i Seattle er det kanskje trolig at de matches forsiktig.

Orlando har som nevnt sett bedre ut i det siste, og uansett hvem de møter så liker O’Connor å fremstå offensiv – spesielt på hjemmebane. Til tross for den dårlige formen er de fortsatt med i kampen om sluttspill dersom de begynner å plukke poeng snart. Løvene har nå scoret to ganger i begge de to siste MLS-kampene, og selv man skulle tro det blir vanskeligere å gjenskape denne gangen, så minner jeg om at City sluppet inn minimum to scoringer i syv av de siste åtte bortekampene i MLS. Jeg synes det er verdt et forsøk, og spiller Orlando over 1,5 lagmål til 1,95 hos fansbet.

 

Tippetips:

Orlando over 1.5 lagmål – 1.95 hos Fansbet

 

Los Angeles City v Los Angeles Galaxy (Fredag 04:30)

Endelig er det klart for del 2 av El Trafico! Den første ble en skikkelig thriller, da det så ut til at LAFC skulle ta første stikk. Løvenes konge, Zlatan Ibrahimovic ville det derimot annerledes da han fikk sin debut etter 71 minutter på stillingen 2-3. Svensken utlignet først til 3-3 med et skikkelig Zlatan mål fra rundt omkring 30 meter, før han avgjorde det hele med et hodestøt på overtid og sikret LA Galaxy en 4-3 seier.

LAFC har siden den gang fått sin hjemmebane Banc Of California Stadium ferdigstilt, og står så langt med ni kamper uten tap her med statistikken 5-4-0 og 17-6 i målforskjell. Det har lagt grunnlaget for en god sesong for laget som kom inn i MLS før sesongen, og California-laget besitter foreløpig andreplassen i Western Conference bak Dallas. Røyk solide 5-1 borte for Minnesota natt til mandag, men stilte der uten et par av sine viktigste spillere i Diomande og Vela. Til denne kampen mangler Robert (K) og Atuesta (M), mens Horta (M) er usikker.

LA Galaxy startet sesongen noe turbulent, men har etterhvert fått mer sving på laget og besitter fjerdeplassen i samme avdeling. Står nå med fem kamper uten tap på bortebane, med 3-2-0 og 11-7 i målforskjell. Til denne mangler Feltscher (F), mens Lletget (M) er usikker.

Når man ser på lagene til disse to, er det helt tydelig at de begge besitter noen kraftfulle offensive våpen. Spillere som Vela, Diomande, Rossi, Ibrahimovic, Kamara og Alessandrini burde sørge for at dette ikke blir en målløs affære – og jeg blir overrasket hvis ikke begge lagene scorer her. Jeg prøver meg derfor på at begge lag scorer og over 2,5 scoringer i kampen til 1,66 hos bet365.

 

Tippetips:

Begge lag scorer + over 2.5 mål – 1.66 hos Bet365