Vi har kommet til runde 20 i Major League Soccer, hvor det endelig bys på både åpning av Audi Field og trolig Wayne Rooney’s debut for D.C. United!

Skrevet av Martin Stallvik

 

Orlando City v Toronto FC (Søndag 02:00)

 

Den nye treneren O’Connor fikk ikke helt den åpningen han hadde håpet på med Orlando, da de tapte hele 4-1 borte mot LAFC og laget står nå med 0-0-5 og en målforskjell på 3-18 de siste fem kampene. På den positive siden klarte de å score et mål, noe de ikke hadde klart på de foregående tre MLS-kampene. Det er forventet at O’Connor kommer til å fortsette med en offensiv spillestil hos Orlando, slik han lyktes med hos Louisville i USL da de vant sluttspill-finalen der i fjor. Etter 18 kamper befinner laget seg  9. plass, og må starte å ta poeng snart dersom det skal være mulighet for sluttspill. Rosell (m) er suspendert til denne. Stajduhar (k), Suttner og Sane (f) er skadet her mens Spector (f) og Higuita (m) er usikre.

frhuruf.png
Husk å sjekk ut Coolbet’s kule VM-quiz hvor du kan vinne 100 kr gratis livebet! Helt gratis å delta!

Toronto ligger tre poeng bak dagens motstander nede på en 10. plass, noe som er svært skuffende for fjorårets sluttspill-vinner. Mange skadeforfall lammer fortsatt Canadierne, og formen er ikke noe særlig med 0-2-3 og 10-13 i målforskjell å vise til. Man må kunne si at laget har underprestert, for kvaliteten i dette laget er større enn det de får ut. Når det skal snu er derimot ikke enkelt å forutse. Kommer fra 2-2 borte mot Sporting KC sist helg. Petterson-Sewell (k), Auro (f), Hernandez (f), Moor (f), Mavinga (f) og Altidore (a) er skadet til denne mens Vasquez (m) er usikker. Ser man på skadelisten her er det minimum fire mann som hadde gått rett inn i laget.

 

Det er de to mest formsvake lagene som møtes her, men allikevel har jeg forventninger til at det blir en underholdende fotballkamp. O’Connor og Orlando skal spille sin første hjemmekamp under den nye sjefen, og de har nå fått litt tid til å trene sammen. Toronto scorer nok mål, men bakover renner det inn og forsvaret er tidvis horribelt. Innbyrdes har de tre siste kampene lagene i mellom endt med over 2,5 mål og at begge lag scorer, så jeg prøver det spillet til 1,66 hos Bet365.

 

Tippetips:

Begge lag scorer og over 2,5 scoringer – 1.66 hos Bet365

 

NY Red Bulls v Sporting Kansas City (Søndag 01:00)

 

Tidligere assistenttrener Chris Armas ble forfremmet til hovedtrener etter at Jesse Marsch ble flyttet til samarbeidsklubben Red Bull Leipzig, men han fikk ingen god start i sin nye stilling da de tapte 1-0 borte for den lyseblå rivalen New York City. Hjemme på Red Bull Arena har de derimot dominert denne sesongen, og står så langt med 6-1-1 og 20-4 i målforskjell her noe som betyr at de i snitt scorer 2,5 mål og slipper inn 0,5 per hjemmekamp. 4/5 siste her har endt med over 2,5 scoringer,mens 5/6 seire har vært med HC. Til denne kampen mangler de Duncan (f), Valot (m) og Bezecourt (m), mens Meara (k) er usikker.

 

Sporting befinner seg inne i noe man kan definere som en liten mini-krise, til tross for at de befinner seg på tredjeplass i sin avdeling. Laget som startet sesongen med å tape kun 2 av de 16 første kampene, står nå med 1-2-2 og 7-10 i målforskjell de siste fem kampene. En stor del av skylden for den dalende formen kan man nok legge på skader, da det tidvis har vært mange spillere ute med skade. En av de sentrale spilleren som sliter med skade er midtbanespilleren Gutierrez, som sto med fem scoringer etter overgangen til Wizards før han ble satt på sidelinjen for et par måneder siden. Foran denne har vondt blitt til verre, da det er usikkert om den enormt viktige forsvarsspilleren Opara er med. Andre skadede spillere er Medranda (f), Lobato (m) og Busio (m), mens Didic (f) og Shelton (a) er usikker. En annen faktor som må regnes med til denne kampen, er at gjestene skal spille Open Cup borte mot Houston Dynamo kommende onsdag. Det er en turnering de har satset tungt på de siste sesongene, og man kan nok forvente et noe reservepreget mannskap til New York-kampen.

 

Ved første øyekast vurderte jeg dette til å være en tett kamp mellom to topplag, men etterhvert som jeg gikk i dybden på forskjellige faktorer ble det klart at New York burde være, og er, store favoritter til denne til tross for at Sporting normalt sett er et godt lag og kanskje også blant de største favorittene til å vinne et sluttspill, dersom de holder seg friske. Her synes jeg dog det er verdi i å spille på favorittene, og jeg velger å dele opp innsatsen litt. Jeg spiller både på ren seier til 1.75 hos Coolbet – i tillegg til -1 Handicap til 2.95 hos Coolbet. Som nevnt, New York vinner mange av kampene med HC.

 

Tippetips:

New York Red Bulls vinner – 1.75 hos Coolbet
New York Red Bulls -1 (Europeisk Handicap) – 2.95 hos Coolbet

 

D.C. United v Vancouver Whitecaps (Søndag 02:00)

 

Hovedstadslaget har fått en tøff første halvdel av denne sesongen. I påvente av åpningen av Audi Field har laget måttet spille 12 av sine 14 første kamper på bortebane, noe som har resultert i en foreløpig 11. plass og at de står med 2-5-7 og en målforskjell på 23-29. Nå har derimot dagen kommet, og det er på tide å innvie Audi Field med en et storartet show. Her får vi nemlig også trolig debuten til Wayne Rooney, selv om han trolig ikke starter kampen. Det er masse å glede seg til her for D.C., og jeg forventer mye energi av vertene her. Vertene mangler kemp (f), Atsem (f), DeLeon (f), Opare (f) og Segura (m) til denne, mens Mora (f), Arriola (m) og Canouse (m) trolig er med. Det betyr at det trolig mangler en del forsvarere, mens en sentral angriper i Arriola trolig er med. 10/14 kamper denne sesongen har endt med over 2,5 scoringer for D.C., og 6/8 siste har endt med over 3,5 scoringer. Vertene har også vunnet de tre siste innbyrdes.

 

Gjestene fra Vancouver befinner seg så langt på en 6. plass i sin avdeling, og står med 7-5-7 og 29-37 i målforskjell de første 19 kampene. Gjestene har altså spilt fem kamper mer enn vertene totalt, og skal i tillegg møte Montreal i den canadiske cupen på torsdag. På bortebane står de med 3-1-5 og 10-22 i målforskjell. Til denne kampen er Techera (m) suspendert, noe som kan vise seg å være et stort tap. Midtbanespilleren har så langt notert seg for seks scoringer, og det er Kun Kamara (a) som har flere med sine syv. Ellers er det lite skader for gjestene, men Marinovic (k) og Wason (f) er usikre.

 

Jeg forventer at det kommer mye positiv energi fra vertene i denne kampen, og at det blir en kamp for Vancouver å stå i mot. Jeg tror det blir for mye for de, og har lyst til prøve en innsats på D.C. United -1 HC til 2.26 hos Coolbet, i tillegg til et spill på Over 3.0 scoringer til 1.90 hos Coolbet. Lykke til!

 

Tippetips:

D.C. United -1.0 (Asian Handicap) – 2.26 hos Coolbet
Over 3.0 (Asian Handicap) scoringer – 1.90 hos Coolbet