Rosenborg – Tromsø (Lørdag 18:00)

Skrevet av Inge Grytbak

Rosenborg vant 1-0 borte over tabelljumbo Sandefjord forrige helg uten å imponere nevneverdig, men tok innpå tre poeng på serieleder Brann som tapte sin kamp mot Molde og ligger nå fire poeng bak på toppen av tabellen. Har 4-2-1 hjemme på gresset på Lerkendal, der man tradisjonen tro slipper inn lite mål. Konradsen, Helland, de Lanlay og Adegbenro og ikke aktuelle noe som svekker trønderne framover på banen. I tillegg ble Jacob Rasmussen torsdag solgt til Empoli.

images.jpg

Tromsø er oppe på en sterk 5.plass etter 2-1 seieren hjemme over Odd sist helg og kommer til Trondheim fulle av selvtillit lørdag. Bortefastiten til Valakaris menn viser 2-1-4 så langt for laget som vant 1-2 her på selveste 16.mai fjor. Sentrale Åsen har stått over de siste kampene på grunn av skade, men er tilbake her.

 

Ser ikke for meg noen voldsom målfest her og prøver litt på Under 3.5 mål. Rosenborg slet med Sandefjord sist og kommer ikke til noe dekket bord her heller med alle sine fravær.

 

Tippetips:

Under 3.5 mål – 1.47 hos Fanbet

 

Eidsvold Turn – Bjørnevatn (Lørdag 18:00)

 

Jeg prøver meg på en favorittdobbel fra 3.divisjon avdeling 2 denne helgen. Eidsvold Turn har imponert så langt denne sesongen og topper avdeling 2 med meget solide 32 poeng på tolv kamper. Skuffet kanskje en del favorittspillere sist helg i 0-0 kampen borte mot et fraværspreget Lørenskog, men hjemme på Myhrer har de vunnet alle sine seks kamper til nå. Tror de revansjerer forrige helgs lille nedtur og vinner igjen denne helgen over bortesvake Finnmarkinger.

Ikke kunde hos Coolbet enda? Sett inn 100 kr, få 600 kr å spille for!

Bjørnevatn skal ut på en av sine mange langturer denne sesongen når de gjester Eidsvoll lørdag kveld. Laget, som var tippet nord og ned av de fleste før sesongen, har faktisk overrasket positivt og ligger over streken med 14 poeng før denne. Slo nestjumbo Skedsmo 2-0 hjemme sist helg, men borte har det vært langt mellom oppturene: 1-0-4.  Hjemmesterke Eidsvold Turn får full tillit. -1 prøves.

 

Tippetips:

Eidsvold Turn -1 (Europeisk Handicap) – 1.46 hos Coolbet

 

 

Bodø/Glimt – Brann (Søndag 18:00)

 

Bodø/Glimt fikk med seg ett poeng hjem fra Oslo i en underholdende forestilling borte mot Vålerenga forrige lørdag som til slutt endte 2-2. Det plasserer Kjetil Knutsens mannskap på 12.plass med 15 poeng. Det betyr at de fortsatt trenger poeng når serieleder Brann kommer på besøk til Bodø søndag. Hjemme: 2-2-3. De røk 0-2 da de gjestet Bergen i den andre serierunden i midten av mars. Kupen er langtidsskadet og ikke aktuell, mens midtstopper Lode er på vei tilbake igjen.

gt
Hos Fansbet får du 100% innskuddsbonus + 50 freespsins når du registrerer deg!

Serieleder Brann gikk på sesongens første nederlag i den 15.runden da laget røk hele 0-4 hjemme mot Molde og Erling Braut Håland sist helg. Det betyr at forspranget ned til Rosenborg ble redusert fra sju til fire poeng. Sterke 6-2-0 borte, der Odd ble slått 1-0 på utebane i forrige bortekamp. Teniste er fortsatt ute, men trolig tilbake i første kamp etter ferien, mens Barmen har stått over de siste kampene. MIdtsopperreserve Jonas Grønner ble denne uken klar for spill i Aalesund. Har vondt for å se solide Brann tape to kamper på rad og tror de får med seg minst ett poeng hjem til Bergen.

 

Tippetips:

Brann eller uavgjort – 1.44 hos Fansbet

 

 

Sarpsborg 08 – Ranheim (Søndag 18:00)

 

Sarpsborg 08 fikk med seg ett poeng hjem fra den vanskelige bortekampen mot Kristiansund (1-1) sist runde etter Patrick Mortensens sene utligning i det oppgjøret. Ligger dermed på 7.plass med 23 poeng, der det skiller seks poeng opp til dagens motstander på bronseplass. Normalt solide hjemme: 4-2-2. Tapte 1-2 borte mot Ranheim i det omvendte møtet for en liten måned tilbake i en kamp de dominerte før pause og ledet 1-0.

3b27dbb6-33d9-4825-a7b7-345f1cd3b0e8

Ranheim slo tilbake etter de to tapene mot Strømsgodset med å beseire Start 2-0 hjemme sist helg i den siste kampen på det gamle kunstgresset på Extra Arena. Ligger på en svært overraskende 3.plass med 29 poeng allerede og har så godt som sikret plassen når Eliteserien er halvspilt. Imponerende! Har 3-1-3 borte til nå og slo Sarpsborg 2-1 hjemme da de møttes i juni. Sentrale Løkberg er ute med fire gule og ikke aktuell her. I tillegg er Eek, Blakstad, Solbakken, Tromsdal og Riksvold ute med skade.

Har en følelse av at Ranheim er best hjemme og at Sarpsborg 08 revansjerer seg i denne. De småfrekke prøver -1.5 til 2.95 hos Unibet.

 

Tippetips:

Hjemmeseier – 1.71 hos Coolbet

 

Kvik Halden – Vestfossen (Søndag 18:00)

 

Kvik Halden var manges opprykksfavoritt før sesongen og håpet er langt i fra ute, selv om det skiller seks poeng opp til serieleder Eidsvold Turn som spiller lørdag denne runden. De slo Østsiden 2-0 borte forrige helg og kan vise til solide 5-1-0 borte så langt, mens hjemme i Østfold har de vært mer ustabile (3-1-2). Skal de henge med i toppen, må kamper som denne vinnes.

Vestfossen tok tre viktige poeng da et juniorpreget Størmsgodset 2 ble slått 1-0 hjemme på gresset på Strandajordet mandag. Ligger dermed over streken igjen med sine 16 poeng i det som fort kan bli en kamp for å overleve i avdelingen. Har tapt fem av seks bortekamper og skal normalt få det tøft i Halden. Har god tro på at denne favorittdobbelen innfrir og spiller hjemmeseieren i Halden.

 

Tippetips:

Kvik Halden – 1.37 hos Coolbet