Det er 4. juli på kalenderen, noe som betyr den amerikanske nasjonaldagen. Den vet amerikanerne å feire skikkelig, med fotball!  Flere lag er i aksjon i Major League Soccer, og jeg har tatt en titt på menyen.

Skrevet av Martin Stallvik

 

Minnesota United vs. Toronto FC (01:00)

 

Minnesota sliter med å få ting til å stemme for tiden, og tapte (som tipset om) sist kamp 0-1 hjemme for Dallas. Resultatet var riktignok litt flatterende, ettersom Minnesota styrte store deler av spillet og fort kunne tatt med seg både ett og tre poeng fra den kampen. Hjemmeformen er ikke den verste med 4-1-3 og 9-8 i målforskjell, men tre strake tap er allikevel en dårlig inngang til denne kampen. Minnesotas poengkonge Ibarra er tilbake til denne etter å ha sonet karantene i forrige runde, noe som kan vise seg å bli viktig dersom de skal ta poeng fra et desperat Toronto-lag.

Er du ikke kunde hos Coolbet enda? Sett inn 100 kr og få 600 kr!

De regjerende mesterne Toronto har på langt nær fått det til å stemme denne sesongen de heller, og står med kun en seier på bortebane denne sesongen, totalt 1-1-5 og 9-15 i målforskjell. Tapte senest 0-1 hjemme for New York Red Bulls. Toronto har på mange måter hatt en del stang ut i de siste kampene de også, så det er ikke umulig at det snart snur for de heller. Til denne mangler de fortsatt Altidore (A), Moor (F) og Mavinga (F).

 

Jeg sitter med en følelse av at dette er en kamp som kan gå begge veier, med to lag som begynner å bli desperate etter å vinne fotballkamper. Formkurven kan dog bare snus av et av lagene her, og jeg tror vi kommer til å få en morsom fotballkamp med to lag som har lyst til å score mål. Klarer ikke helt å se for meg et utfall den ene eller andre veien, men liker oddsen på over 2,5 scoringer i kampen + begge lag scorer.

Tippetips:

Over 2.5 scoringer i kampen + begge lag scorer – 1.80 hos bet365

 

FC Dallas vs. Atlanta United (02:00)

 

Dallas har muligheten til å ta over tabelltoppen i Western Conference med en seier hjemme mot Atlanta. Det blir langt fra en lett oppgave, men vertene står med en gryende hjemmestatistikk og har ikke tapt på snart et helt år hjemme på Toyota Stadium med 7-8-0. Dro med seg en 1-0 seier relativt ufortjent borte mot Minnesota sist, som nevnt i analysen over denne. Eneste meldte forfall for vertene er Colman (A).

 

Atlanta topper Eastern Conference ved halvspilt sesong, og står med seks strake kamper uten tap. Gjestene besitter også en imponerende bortestatistikk med 5-2-0 de siste syv borte. Imponerte med en 4-0 seier hjemme mot Orlando sist, hvor Almiron (M) som er en viktig bidragsyter i det offensive spillet for Atlanta, igjen tegnet seg på scoringslisten to ganger etter en periode med måltørke.

usa_today_10695881.0

Til tross for Dallas gode hjemmestatistikk, holder jeg Atlanta som knappe favoritter til denne. Jeg synes dog ikke den oddsen er spillbar når den nå ligger rundt 3,00. Jeg tror dog at også denne kampen kan by på noen scoringer. Dallas med sin suverene statistikk ønsker nok å fortsette den, samtidig som Atlanta neppe kommer til å si seg fornøyd bare med å møte opp. Det lukter scoringer av begge lag i gitt scenario.

 

Tippetips:

Over 2.5 scoringer – 1.70 hos Coolbet