Minnesota United FC vs. FC Dallas (Lørdag 02.00)

Skrevet av Martin Stallvik

Med hviledag i VM har vi tid til noen oddsspill på den andre siden av dammen. Minnesota ligger på niendeplass i Western Conference, og med 16  poeng på 15 kamper er det 7 poeng opp til sluttspillsplassering. Det er nok heller lite som tyder på at de skal klare det, da de har tapt 9 av de 15 kampene og står med en målforskjell på -10. På hjemmebane har de dog klart seg greit, og står med 4-1-2 og 9-7 i målforskjell. Til denne kampen må de klare seg uten Ibarra, som ble utvist på tampen da de tapte 3-2 borte mot Colorado Rapids i forrige runde. Ibarra sendte gjestene i ledelsen 1-0 tidlig i den kampen og serverte senere Ramirez som satte inn 2-1, før de raknet totalt. Ibarra er altså et stort tap for vertene, da han har bidratt til tre scoringer og tre målgivende så langt denne sesongen, og laget har tapt fire av de seks kampene de har spilt uten høyrevingen siden starten av forrige sesong. Calvo (F) mangler også til denne.

35160623_10156196164376285_4615451442025594880_n
Spill på kampen hos Coolbet her!

Dallas innehar andreplassen i samme divisjon med 29 poeng etter 15 kamper, og holder stø kurs mot sluttspill. Formen har dog vært noe dalende, og etter 3-2 tapet borte for avdelingsleder Sporting Kansas City tapte de også 3-0 borte for New York Red Bulls. Det var en kamp hvor gjestene spilte nesten en time i overtall, men allikevel klarte å slippe inn to scoringer til delvis takket være svakt målvaktspill av Gonzalez. Noe av grunnen til de svakere prestasjonene i det siste kan være fraværet av midtbanespilleren Diaz, som er satt ut av laget grunnet forhandlinger om et salg av argentineren til en midtøstisk klubb. Det vil i så fall være et stort tap, da Diaz er en stor bidragsyter til det offensive for Dallas og står med fem målgivende pasninger i tillegg til to scoringer denne sesongen. Gjestene må også klare seg uten Ziegler (F) som ble utvist på slutten av tapet for Red Bulls i tillegg til Reaves (F), Mosquera (M) og Colman (A) som er skadet.

 

Jeg tror vi får en kamp her hvor ingen av lagene ønsker å tape enda en kamp, og dermed kanskje går ut litt forsiktige. Når det er sagt, så har disse MLS-kampene en tendens til åpne seg utover i kampen. Med de forutsetningene og forfallene som er meldt, ser jeg ikke noe annet utfall enn at Dallas kommer til å reise hjem med tre poeng i bagasjen. De har et bedre lag enn Minnesota og er mindre avhengig av enkeltspillere. 0-1, 0coo-2? Jeg spiller Dallas-seier. Det er mulig det kommer et par andre spilltips på min twitter (martin_stallvik)

Tippetips:

FC Dallas til å vinne – 2.30 hos Coolbet