Dette er en fortsettelse av Del 1 som dere finner HER. I Del 2 skal jeg gå igjennom gruppene fra E til H, komme med noen spill-tips der jeg ser verdi i de forskjellige gruppene og til slutt vil jeg komme med noen spennende turneringsspill. Mye har skjedd siden jeg skrev Del 1. Leroy Sanè ble ikke tatt ut i 23-manns troppen til Tyskland, brasilianske Fred har blitt Manchester United spiller og har allerede blitt skadet – og det har blitt spilt en god del treningskamper som har gitt ett friskt innblikk i hvordan man forventer at hvert lag ønsker å spille, hvordan de spiller og forventede startoppstillinger. Men, nå setter vi igang å går inn i dybden på gruppene.

Skrevet av Napalan

GRUPPE E – Brasil, Sveits, Costa Rica og Serbia

gruppe e.png

Det kommer nok ikke som noen overraskelse når jeg sier at Brasil er favoritter i denne gruppa, de er forøvrig også favoritter til å vinne VM. Det som blir spennende å se her er hvem som går videre sammen med Brasil – for dette tror jeg blir jevnt. Sveits var imponerende i kvalifiseringen til VM og hadde like mange poeng som Portugal. Siden 1994 har Sveits kvalifisert seg til VM 4 ganger og gått videre til knockout rundene i 3 av dem. Costa Rica var relativt heldige som i det hele tatt kvalifiserte seg denne gangen med kun 4 seire på 10 kamper. Men, de skal absolutt ikke avskrives – de kom tross alt til kvartfinale i 2014. Dog, de var da i en enklere gruppe og mine øyne hadde også ett bedre lag i 2014 enn de har idag. Serbia toppet gruppen sin i kvalifiseringen, men jeg synes de var i en relativt enkel gruppe som ikke ga noen særlig motstand (Wales, Østerrike og Wales.) Jeg er dermed usikker på hva faktisk Serbia kan komme med i dette VM’et. Ifølge mine tall så rangerer jeg Serbia som det dårligste laget i denne gruppen – selv om de har en virkelig kommende superstjerne i Sergej Milinkovic-Savic og jeg ser flere som mener de er VM’s «Black Horse» – jeg kommer til å gå mot strømmen med mitt spill i denne gruppen.

Tippetips:

Serbia gruppe-plassering: 4. plass – 4.25 hos Coolbet

GRUPPE F –  Tyskland, Mexico, Sverige og Sør-Korea

gruppe f.png

I Gruppe F har vi regjerende Verdensmestere Tyskland sammen vår «Söta bror» Sverige, Mexico og SørKorea. Tyskland med en imponerende kvalifisering hvor de har vunnet 10 av 10 og scoret hele 43 mål. Sverige kom på 2. plass bak Frankrike i sin kvalifisering – slo ut Italia i play-off noe som var imponerende, men dog ett
Italia lag som kanskje aldri har vært dårligere. Sør-Korea har nylig sparket treneren sin og erstattet han med U-20 treneren, forventer at de kommer til å slite veldig i denne gruppen. Dette blir Mexico sin 16. opptreden i VM siden Italia 1990 og de har avansert seg fra gruppe-spill hver eneste gang. Jeg tror at det blir Sverige og Sør-Korea som vil kjempe om å ikke komme sist i denne gruppen.

Tippetips:

Mexico tar seg videre fra gruppe-spill – JA til 2.04 hos Coolbet

*Jeg mener rett odds her er ca. 1.75

GRUPPE G – Belgia, Panama, Tunisia og England

gruppe g.png

To klare favoritter til å gå videre i denne gruppen er Belgia og England. Panama og Tunisia har rett og slett ikke kvalitet til å sjokkere her. Belga med 9 av 10 seire i kvalifiseringen hvor de scoret 46 mål og slapp inn kun 6. England har de seneste årene blitt kjent for å snuble i VM, de har ikke kommet lengre enn kvartfinale i de 6 siste Verdensmesterskapene. Panama er i mine øyne ett lag som er på nivå med ett dårlig Engelsk League One lag, kanskje ett middels League 2 lag. Tunisia er ett betydelig bedre lag enn Panama, men igjen ikke gode nok til å true de to favorittene i gruppen på noen måte.

Tippetips:

Riktig gruppe-plassering – Belgia – England – Tunisia – Panama til 3.85 hos Coolbet

Eksakt antall poeng i gruppespill for England – 6 poeng til 3.25 hos Coolbet

Antall mål i gruppespillet for Belgia – 8 eller mer til 3.30 hos Coolbet

Antall poeng i gruppe-spillet for Tunisia – Over 2.5 poeng til 1.82 hos Coolbet

GRUPPE H – Polen, Senegal, Colombia og Japan

gruppe h.png

Gruppe H er absolutt en tøff gruppe i dette VM’et. Polen og Colombia er ørsmå favoritter, men verken Senegal eller Japan blir enkle kamper for dem. Polen toppet sin kvalifiserings-gruppe og har sin absolutt viktigste mann på topp i Robert Lewandowski. Colombia kom seg til kvartfinale i VM 2014, noe som absolutt imponerende. Men, de fikk kloret seg til dette VM’et – kampen om gruppeseieren burde bli mellom Polen og Senegal. Men, jeg tror Senegal med nøkkelspillere som Sadio Manè og Koulibaly kan overraske her. Jeg kommer til å prøve meg med ett langskudd i denne gruppen.

Tippetips:

Riktig gruppe-plassering – Polen – Senegal – Colombia – Japan til 13.50 hos Coolbet

Senegal over 3.5 poeng i gruppe-spillet – 1.85 hos Coolbet

Toppscorer for Japan – Shinji Okazaki til 5.00 hos Coolbet

Da har vi vært gjennom samtlige grupper i VM. Det blir virkelig spennende å se hvem som overrasker og hvem som underpresterer. Det er bare å glede seg! Men, nå skal vi ta en titt på noen spill jeg har for hele turneringen rangert etter de jeg tror mest til høyere odds hvor jeg ser god verdi.

Tippetips for hele turneringen

 

Assistkonge

Kevin De Bruyne – 12.50 i odds hos Coolbet

Joshua Kimmich – 18.00 i odds hos Coolbet

Toppscorer

Lionel Messi – 11.00 i odds hos Coolbet

Timo Werner – 17.00 i odds hos Coolbet

Eden Hazard – 45.00 i odds hos Coolbet

Finalister

Tyskland vs Brasil – 12.00 i odds hos Coolbet

Tyskland vs Argentina – 27.00 i odds hos Coolbet

Spania vs Belgia – 42.00 i odds hos Coolbet

VM – vinner

Tyskland – 5.75 i odds hos Coolbet

Argentina – 11.00 i odds hos Coolbet

Senegal – 252.00 i odds hos Pinnacle
Nyt sommerdagene, VM og fantastisk fotball de kommende ukene!