Natten før VM starter er det full rulle i USA og Major League Soccer. Som oppvarming til VM-festen har vår MLS-tipser sett på 3 av kampene, og analysert de med tippetips.

Skrevet av Martin Stallvik

 

Columbus Crew vs. Atlanta United (01:30)

 

Columbus innehar tredjeplassen i Eastern Conference, men klarte ikke å slå New York Red Bulls hjemme i helgen til tross for et stort overtak, og står nå med tre strake uavgjort. Laget har derimot ikke tapt i MLS på ni kamper, og står med statistikken 5-3-1 med målforskjell 19-12 hjemme på Mapfre Stadium før de tar imot Atlanta. Vertene insisterer på å spille seg til sjanser i stedet for å slå direkte, men har måttet stole mye på deres fremste angrepsvåpen Gyasi Zardes(A) som står med ti scoringer denne sesongen. Etter Zardes kommer Higuain som står med fire scoringer og fem målgivende. Vertene har ikke meldt noen skader til denne.

edededed
Coolbet har valgt ut denne kampen som «Dagens Kamp» som betyr at du får 100% tilbakebetaling på 1X2-oddsen, samt pengene TILBAKE ved 0-0.

 

Atlanta innehar førsteplassen i Eastern Conference, men måtte svette for å få med seg poeng hjem fra New York sist helg da de ble satt under hardt press av New York City – men mye takket være Guzan i målet klarte de å stjele med seg et uavgjortresultat (1-1). Mye tyder på at de skal få svette også i denne kampen, og bedre blir det ikke av at det ryktes at Almiron(M) går glipp av kampen på grunn av en skulderskade. Den paraguayanske teknikeren står med seks scoringer og seks målgivende denne sesongen, og er spilleren som har løsnet flest skudd i MLS med sine 73 forsøk, hvorav 24 på mål. Dermed blir mye opp til angriperen Martinez som står med 13 scoringer, dersom de stripete skal få med seg noe herfra. i tillegg til Almiron mister trolig Garca (F) og  McCann (M) kampen.

 

Lagene har kun møttes her en gang tidligere, en kamp hvor Atlanta tok med seg en 2-0 seier. Jeg holder en knapp på vertene i denne kampen, men ser ingen utfalls-odds med verdi. Jeg ønsker dog å involvere meg i et målspill. Dette kommer trolig til å bli en tett og intens kamp, hvor jeg ser for meg at Atlanta kommer til å være fornøyde med uavgjort dersom kampen skulle ebbe ut uten mange sjanser. Lagene har spilt mange kamper de siste par ukene, og tendensen etter midtuke-kampen forrige uke var færre mål enn normalt. Vertene har også spilt til under 2,5 i 3/5 siste og Atlanta har spilt 4/6 siste borte til under 2,5 scoringer. Jeg synes bookiene ligger for høyt på underspill denne gangen.

Tippetips: Under 2.5 mål – 2.30 hos Coolbet

 

Montreal Impact vs. Orlando City (01:30)

 

Montreal Impact ligger på tiendeplass etter 15 spilte kamper, men kommer trolig til å befinne seg helt nederst etter at DC United har spilt sine hengekamper. Laget ser ut til å mangle motivasjon, noe som er forståelig når Play-Off  allerede er veldig utenkelig. Formkurven viser at laget har den svakeste formen i Eastern med 1-0-5 og 1-8 i målforskjell. Hjemme i Montreal står laget med 3-0-3 og 9-10 mf. Laget mangler en utpreget målscorer, noe som gjenspeiler seg i at Piatti(M) er toppscorer med fem scoringer og fem målgivende. Vargas(A) står med fire scoringer. Vertene mangler Diallo, Fischer og Cabral i forsvar, mens Choiniere(M) også mangler.

 

Orlando ligger foreløpig på en sjetteplass i Eastern, og kan med seier her skape en luke på fire poeng ned til Chicago Fire utenfor Play-Off plass. Florida-laget startet sesongen bra, men har ikke vært i form i det siste og står også med 1-0-5 og 8-15 mf de siste seks kampene. Sist helg tapte de hele 5-2 borte mot Vancouver Whitecaps etter at El-Mounir(F) ble sendt i dusjen (Må stå over denne) og det røyk på fire scoringer for vertene det siste kvarteret. Motivasjonen bør dog være her for gjestene, og det hjelper også på at lagets ubestridte toppscorer Tom Dwyer(A) er tilbake fra skade. Dwyer fikk 25 minutter i helgen, og satte også inn det siste trøstemålet noen minutter på overtid. Mye tyder på at han starter her. Negativt for gjestene er det at Yoshun som har tre scoringer og fire målgivende deltar i VM for Peru. Mangler gjør også Stajduhar(K) og Sutter(F), mens Sane(F) er usikker. Betydelig forsterkning i midtforsvaret dersom Sane er tilbake for fullt.

piatti-1040x572

 

Innbyrdes har Montreal hatt et lite overtak med å vinne 2/4 kamper, mens det har blitt over 2,5 scoringer i 6/8 siste hvor begge lag har scoret i 5/8.

 

Jeg er veldig usikker på Montreal til denne kampen. Jeg ser for meg at laget helst ser frem til knappe to uker fri og en mulighet til å re-organisere seg, mens Orlando på sin side burde ha masse motivasjon til å feste grepet om Play-Off plassen før pausen. Tom Dwyer tilbake også som sagt, og det lukter scoringer av denne kampen da Orlando ikke akkurat er kjent for sitt gode forsvarsspill. Laget er involvert i flest målrike kamper med et snitt på 3,71 og de åtte siste har gått over 2,5.

 

Dessverre har bookiene satt oddsen ganske godt på de begrensede mål-spillene, men jeg ser derimot god verdi i å spille Orlando vinner + Over 2,5 scoringer!

 

Tippetips: Orlando vinner + Over 2.5 mål – 5.00 hos Bet365  (middel innsats)

 

Toronto FC vs. DC United (02:00)

 

Fjorårets MLS-mester Toronto startet sesongen svakt, og befinner seg nå på en niendeplass. De har dog to hengekamper, og med seier i disse kan de rykke opp i ryggen på en Playoff plass. Formen viser 2-1-3 og 10-10 mf, mens de hjemme i Toronto står med 3-1-3 og 11-9 mf. Jeg nevnte i forrige analyse at jeg ser bedringstegn hos vertene, og fikk prikket inn et spill i samme slengen da Osorio(M) satte inn to scoringer. Nevnte Osorio er foreløpig toppscorer for vertene med fire scoringer, mens Giovinco og vikarierende spiss Vasquez står med tre scoringer hver. Vertene har slitt med store skadeplager denne sesongen, og forsvarerne Moor og Mavinga mangler fortsatt mens Morgan er usikker. I angrepet mangler kraftispissen Altidore.

 

DC United holder foreløpig til helt nederst på tabellen, men har spilt hele fire kamper færre enn snittet. Dersom disse skulle vinnes, vil laget trolig rykke opp i rygg på PlayOff plass. Formen viser 2-2-1 og 8-6 mf. De lå lenge an til å kunne få med seg noe fra Seattle i helgen, men fjorårets tapende finalist snudde kampen da seiersmålet ble scoret av norske Eikrem. Det har dessverre ikke blitt mange poeng på utebane for hovedstadslaget og borte-formen viser svake 1-2-6. Mål har det riktignok blitt, da de har scoret 12 og sluppet inn 18. 6/9 siste borte har endt med over 2,5 scoringer. Toppscorer for gjestene er Mattocks(A) med seks scoringer, mens Asad(M) står med tre fulltreffere. Til denne mangler de Kemp og Odoi-Atsem mens DeLeon er usikker i forsvar, i tillegg til at midtbanespillerne Canouse og Segura mangler.

 

Innbyrdes har Toronto vunnet med handicap i 2/3 siste oppgjørene her, mens 3/4 siste totalt har endt med begge lag på scoringslisten. Dette tror jeg er to lag som ønsker å forbedre posisjonen sin på tabellen, og jeg tror og håper at vi får en morsom og underholdende kamp i Toronto. Jeg ser derfor i retning av scoringer også her da Toronto har spilt 5/7 hjemmekamper med over 2,5 scoringer og har i tillegg sluppet inn mål i 6/7 hjemme, mens DC har scoret i de fem siste kampene på bortebane.

 

Tippetips: Begge lag scorer + Over 2,5 scoringer – 1.95 hos Bet365