Steinkjer – Gjøvik-Lyn  (Lørdag 14:00)

 

Steinkjer innfridde som en av våre utvalgte da laget spilte 1-1 borte mot Brumunddal forrige helg. Laget ligger dermed på 3.plass med 16 poeng når åtte runder nå er unnagjort i 3.divisjon avdeling 5. Det skiller bare ett poeng opp til Rosenborg 2 og Byåsen som topper med sine 17. Hjemme har de solide 4-0-0 til nå. Ingen nye fravær siden sist.

Skrevet av Inge Grytbak

 

Gjøvik-Lyn har omsider våknet til liv og klatret opp til 4.plass på tabellen (13 poeng) etter den sterke 3-0 seieren hjemme over Verdal forrige helg. Har vunnet tre av sine siste fire, men er i likhet med mange lag i denne avdelingen ustabile og langt i fra noen sikre tippeobjekter. Borte har det blitt småpene 2-1-1 på de fire første, der tapet kom på Tynset (1-4) for to uker siden. Jeg tror hjemmesterke Steinkjer blir for gode og gir dem tilliten igjen. H.

 

Tippetips: Steinkjer til å vinne – 1.75 hos Norsk Tipping

 

 

Ranheim – Sarpsborg 08 (Søndag 18:00)

 

Ranheim har vært et eneste stort eventyr siden laget noe overraskende tok steget opp i Eliteserien i desember i fjor. Bydelsklubben ligger på en kruttsterk 3.plass med 23 poeng etter tolv kamper – kun ett poeng bak naboen og storebror Rosenborg! Solide 4-1-1 hjemme i Fjæra. Svein Maalens mannskap kom ordentlig ned på jorda da laget røk 0-4 borte mot Bodø/Glimt i den siste kampen før landslagspausen, men her er både Karlsen (karantene) og Løkberg (overtrøkk) tilbake igjen. To sentrale brikker i laget. Har vært involvert i en rekke målrike kamper på hjemmebane: 3-1 mot Molde, 3-1 mot Odd, 4-2 mot Haugesund, 4-1 mot Stabæk og 2-2 mot Vålerenga i tillegg til hjemmetapet mot serieleder Brann. Med andre ord: Målgaranti!

69814457

 

Sarpsborg 08 vant en målrik affære hjemme mot svakt plasserte Stabøk (4-2) i den siste kampen før den lille landslagspausen for snart to uker siden. Det plasserer Geir Bakkes lag på 4.plass med ett poeng mindre enn dagens motstander. Det betyr at de passerer Ranheim med seier i denne. Begge spissene, Schwartz og Mortensen, noterte seg for hver sin scoring i seieren sist. 2-2-1 er fasiten på utebane før turen til Trøndelag søndag. Ingen nye fravær. Det er nærmest målgaranti når Ranheim inviterer til fotballfest hjemme i Fjæra. Jeg synes 1.75 på Over 2.5 mål er verdt litt oppmerksomhet.

 

Tippetips: Over 2.5 mål – 1.75 hos Unibet

 

 

Sandefjord – FK Haugesund (Søndag 18:00)

 

Sandefjord ligger sist med fem poeng etter tolv runder og har vært en eneste stor skuffelse i hele vår og sommer. Sist runde ble det 0-2 borte mot Strømsgodset og faktum er at laget kun har slått tabellnabo Start så langt denne sesongen. Hjemme venter laget fortsatt på sin første seier: 0-2-4. Trener Powell ble avskjediget allerede tidlig i vår og til denne kampen leder spanjolen Marti Cifuentes laget for første gang. Spennende!

huthg.png
Registrer deg her, og få velkomstbonus!

 

Haugesund har stort sett vært stabile i hele vår og befinner seg på en pen 5.plass med 21 poeng før turen til tabelljumbo Sandefjord søndag. Slo Tromsø 1-0 hjemme i en ikke altfor imponerende forestilling i den siste kampen før landslagspausen. Sterke 3-2-1 på bortebane. Akintola har imponert stort under sitt låneopphold, men kan snart være tapt for klubben. Sentrale Grindheim er tilbake etter skade.

Vi går imot strømmen og tror Sandefjord kan få med seg mimimum ett poeng hjemme nå etter en liten pause og med ny trener på plass!

 

Tippetips: Sandefjord/Uavgjort – 2.02 hos Coolbet

 

 

Start – Strømsgodset (Søndag 18.00)

 

Start har i likhet med Sandefjord vært en eneste stor skuffelse så langt med kun sju poeng på tolv kamper. De kommer fra 1-3 tap i Molde, men har selveste Kjetil Rekdal på plass som hovedtrener til denne! Han trenger ingen nærmere presentasjon og kan fort gi et Start-lag blottet for selvtillit et sårt tiltrengt løft allerede i denne. Har 2-0-4 hjemme i Kristiansand, der seirene har kommet mot Tromsø og Bodø/Glimt. Twum, Aremu, Lowe og Larsen måtte alle forlate banen i Molde med skade. Verst er det for Simon Larsen som trolig blir ute noen uker. Keeper Opdal er også på bedringens vei og snart tilbake mellom stengene.

 

Strømsgodset tok tre svært viktige poeng da laget slo bunnlaget Sandefjord 2-0 hjemme i forrige serierunde, men onsdag denne uken kom den noe overraskende nyheten om at hovedtrener Tor Ole Skullerud er ferdig i klubben med umiddelbar virkning. Dermed står den ambisiøse Drammens-klubben uten trener og det meste tyder på at Bjørn Petter Ingebretsen igjen vil få ansvaret i påvente av at ny hovedtrener blir ansatt. Ikke altfor imponerende 1-1-4 på bortebane før denne.

 

Jeg har litt feeling for Rekdal-effekt direkte mot bortesvake Godset og tror laget tar minst ett poeng hjemme i Kristiansand.

 

Tippetips: Start/Uavgjort – 1.95 hos Coolbet

 

 

Aalesund – Ullensaker/Kisa (Søndag 18:00)

 

Etter å ha fått en strålende start på tilværelsen i OBOS-ligaen, har plutselig Lars Bohinens mannskap gått på to strake nederlag i vår nest øverste divisjon. De oransje leder dog fortsatt serien fire poeng foran Viking, Sogndal og Mjøndalen og holder stø opprykkskurs med seier her. 1-2 hjemme mot HamKam ble fulgt opp av 0-1 borte mot Nest-Sotra sist helg, så det bør være en revansjesugen gjeng i kveld. 3-2-1 hjemme på Color Line. Sentrale Agdestein har stått over de siste kampene på grunn av skade, men ventes tilbake til denne!

 

Ullensaker/Kisa slo Tromsdalen 4-2 hjemme i en målrik forrige helg og spiller tidvis flott, ballbesittende fotball. Er nummer fem med 18 poeng før denne runden og har pene 2-2-1 på utebane før turen til Sunnmøre søndag. Spiller viktig cupkamp hjemme mot 2.divisjonslaget Bryne allerede onsdag, noe som kan være verdt å merke seg.

 

Jeg tror Aafk reiser seg etter to svake prestasjoner og vinner hjemme. En H til brukbar odds.

 

Tipetips: Aalesund til å vinne - 1.79 hos Coolbet