Skrevet av Martin Stallvik

Major League Soccer. Portland Timbers fikk en tøff start på sesongen med 0-2-3 de første fem kampene (riktignok alle på bortebane), men står med 6-0-0 de siste seks ligakampene hvor den siste endte med 3-2 borte mot Colorado Rapids og tok laget opp på en foreløpig tredjeplass i Western Conference. Hjemmebanefordel ser ut til å kunne bety en del for Oregon-laget som spiller sine kamper på kunstgress, hvor de så langt står med 4-0-0 etter blant annet en 1-0 seier mot fjorårets Play Off-finalist Seattle Sounders. Los Angeles Galaxy på sin side har også hatt en turbulent sesong med 5-1-7. 2-1-3 på bortebane så langt, hvor en av kampene var på kunstgress; 0-0 mot Vancouver Whitecaps.

Avgjørelsen kan fort vise seg å komme med en svensk spiss-duell. Samuel Armenteros er på lån hos tømmerhoggerne, og har de siste to kampene vist seg fra sin beste side med tre scoringer etter at han ble benket innledningsvis i sesongen til fordel for Fenando Adi som ikke har prestert som forventet med kun to scoringer. Jeg forventer at Armenteros starter også her. På den andre siden står ingen ringere enn Zlatan Ibrahimovic. “Løven” innledet sitt MLS-opphold med å senke byrival Los Angeles FC med to scoringer, men har etter det gått stille i dørene med kun en nettkjenning helt frem til midtuke-kampen mot Dallas hvor han satte to nye baller i nettet, og står totalt nå med fem nettkjenninger.

2313873-48176230-2560-1440

Vertene må klare seg uten førstevalget i mål, Jake Gleeson, men har en grei backup i Jeff Attinella som har holdt nullen i tre av fem kamper denne sesongen. David Guzman og Andy Polo (m) er innkalt til landslagsfotball, mens Roy Miller, Liam Ridgewell (d) og Jack Barmby (m) er skadet. Gjestene må klare seg uten Dos Santos brødrene Jonathan (m) og Giovani(f) i tillegg til norske Ola Kamara (f) som alle er innkalt til sine landslag. Bradford Jamieson IV(f) og Rolf Feltscher(m) står oppført på skadelisten. Fraværet fra Dos Santos-brødrene og Ola Kamara tror jeg kommer til å svekke gjestene betydelig, og det blir mye opp til Zlatan her.

Totalt sett har jeg her klart mest tro på at vertene tar sin syvende strake seier. De nyter i tillegg til nevnte punkter godt av mer hvile, ettersom de spilte kamp forrige helg og har kunnet hvile hele uken mens Los Galacticos spilte kamp både forrige lørdag og på onsdag denne uken hvor de tapte 2-3 hjemme for Dallas. Forrige møte her endte med 3-1 seier til Portland og jeg tror på et lignende resultat denne gangen. ps. På grunn av at nettsiden ikke ble lansert før 1. juni, fikk jeg ikke tipset om dette spillet mens oddsen var på sitt høyeste. Ut i fra situasjon og andre hjemme-favoritter i MLS synes jeg fortsatt 1,75 er veldig spillbart.

Portland Timbers til å vinne – 1.75 hos Coolbet