Vi er glade for å kunne presentere vår oddsekspert på breddefotball i Norge, Inge. Han har jobbet som oddssetter i over 10 år, og har steingod kontroll på deler av breddefotballen i Norge. Han vil gi dere flere oddstips hver uke, og bruke sine ekspertise på feltet til å slå bookmakerne sammen med våre lesere.

Skrevet av Inge

Brumunddal – Steinkjer (lørdag 14:00)

Brumunddal var av mange tippet som et av topplagene i avdelingen før seriestart, men faktum er at laget har mistet mange fra fjorårets tropp og ambisjonen innad i klubben er å hevde seg på øvre halvdel i 2018. Etter en mager start på sesongen uten seier, kunne laget omsider juble for sesongens første trepoenger forrige helg da de noe overraskende slo et svekket Verdal 2-0 på bortebane. Hauk Andreas Fossen og Christoffer Solbakken scoret lagets mål i den kampen. Hjemme på SH-banen har det blitt 0-3-0 så langt denne våren. I tur og orden har de spilt 0-0 mot Melhus, 1-1 mot Tillerbyen og 0-0 mot Tynset. Felles for alle de tre kampene er at de hvite og blå har vært relativt klare favoritter uten å innfri.

Steinkjer på sin side har sett solide ut i hele vår og spesielt hjemme har de vært sikkerheten selv med fire seire av fire mulige. På reisefot har det derimot vært litt tyngre med 1-0-2, men tapene har kommet mot sterk motstand (Verdal og Byåsen). Forrige helg tok Yngve Sakshaugs mannskap en komfortabel 3-1 seier hjemme over nyopprykkede Løten. På topp fortsetter duoen Sakshaug og Sivertsen å produsere scoringer. Steinkjer ligger på 3.plass med 15 poeng før denne runden og passerer (ihvertfall) Rosenborg 2 på tabellen med seier i denne. Byåsen ligger poenget foran med sine 16 før lørdagens møte med svakt plasserte Ottestad hjemme på Dalgård.

Jeg synes det er feil favoritt i denne kampen og tror Steinkjer reiser hjem fra Brumunddal med minst ett poeng i kofferten.

 

Oddstips: Steinkjer/Uavgjort – 1.60 hos Coolbet

 

Melhus – Orkla (søndag 16:00)

Etter fem strake uavgjortkamper i starten av sesongen har det begynt å svinge litt av Melhus igjen. Etter å ha tapt 2-4 hjemme mot Kolstad 2.pinsedag tok laget sesongens første seier da Tillerbyen ble slått 1-0 på bortebane i den TV-sendte kampen forrige helg. Det plasserer laget på 9.plass med åtte poeng på den tette og jevne tabellen før helgens runde. Viktige Roar Strand var tilbake i den kampen. I tillegg spilte Sindre Ohrstrand sin første kamp fra start og ble matchvinner. Håvard Ler er ute med strekk, mens keeper Onsøien er på vei tilbake etter sin langtidsskade. Ølstøren er ute, men spissen Holthe ventes å være tilbake igjen til denne.

IMG_9007

Orkla har også variert i starten av sesongen, men klatret i det minste forbi Melhus på tabellen mandag da laget slo Rosenborg 2 3-2 hjemme på Orkla Sparebank Stadion. Toppscorer Erik Helgetun noterte seg likegodt for alle lagets tre scoringer i den kampen. De står med 3-0-4 på sine første sju og har for alvor begynt klatringen etter en trøblete start. Erlend Løkken er langtidsskadet og ikke aktuell. Orkla slo Melhus hele 6-0 da lagene møttes i 2.kvalifiseringsrunde i cupen like etter påske. Det blir nok langt jevnere nå, men som alltid er det målgaranti når Stig Kammens mannskap er i aksjon. Jeg tror på scoringer i Gruva og prøver et overspil.

 

Oddstips: Over 3.5 mål – 1.75 hos Coolbet

 

Kolstad – Tillerbyen (søndag 18:00)

Kolstad slo Melhus 4-2 borte 2.pinsedag og leverte en strålende kamp da, men kom ned på jorda igjen forrige helg da de røk 2-3 borte mot Ottestad. Det skal til Kolstads forsvar sies at de manglet flere spillere i det oppgjøret og at situasjonen ser adskillig lysere ut til søndagens lokaloppgjør – som til og med har fått plass på ukens søndagskupong. Står med 0-2-1 hjemme og ligger såvidt over streken med sine åtte poeng på den jevne tabellen.

Tillerbyen har sett svake ut i det siste, selv om de hadde fortjent bedre i varmen da de tapte 0-1 hjemme mot Melhus foran TV-seerne sist søndag. Er nå sist med sine fem poeng, men det er fortsatt tett og jevnt og tidlig i sesongen. Tok sin eneste seier så langt da laget slo opprykksfavoritt Byåsen i 2.serierunde, men siden den gang har poengfangsten vært mager for bydelsklubben. Iversen er tilbake etter skade og kom inn mot Melhus sist. Kan være aktuell fra start i denne.

Vi tror Kolstad reiser seg og vinner lokaloppgjøret. 1,75 kommer nok til å synke fram mot kampstart søndag kveld.

 

Oddstips: Kolstad – 1.75 hos Coolbet